söndag 17 april 2011

Bröd på fem minuter per dag

Läste på Instructables hur man kan göra bröd på fem minuter. Nu var väl det där med fem minuter en sanning med modifikation, det var fem minuter i taget det handlade om. För mig tog det nog lite längre än fem minuter, men jag har inte gjort så många försök än. Men det blir ett gott bröd, och man

Men receptet i korthet är:
* En stor deg, ganska lös/blöt, som får ligga och långjäsa i kylskåpet
* När det är dags att baka, skar av en lagom bit deg och forma till en rund limpa
* Låt brödet vila i rumstemperatur cirka en timme
* Förvärm plåten i ugnen
* Baka med en en skål vatten (skorpan ska tydligen bli knaprigare då)

Första försöket från senaste degen. Blev inte så hög som jag hoppades, den blev mer som en ciabatta.


Andra brödet från degen. Lite bättre höjd, jag tror jag lyckades forma till degbollen bättre den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar